Du startede i efteråret sidste år. På din nye uddannelse. Du fandt ud af, at universitetet ikke er noget for dig. Det der med en masse bøger, teorier og introduktionskurser til de ualmindeligt mange filosofier og emner inden for psykologien var overvældende. Du er bedre egnet til en uddannelse, som er noget mere konkret og lige på. Men alligevel. Det der med psykologi og mentalt helbred interesserer dig meget.
En privat uddannelse
Så, du fandt en stresscoach uddannelse, som godt nok bliver udbudt af en privat organisation. Ikke et offentligt uddannelsessted. Du startede på uddannelsen i oktober 2022, så det gav dig et par måneder til at tjene nogle ekstra penge i. Du skal jo betale for din uddannelse. Men heldigvis kan du gøre det i rater. Det er en god løsning for dig.
Lige nu er du så halvvejs igennem uddannelsen til at blive stresscoach. Den består af mange moduler – men du kan se i planen, at du også får en del tid i sommerperioden til at kunne tjene penge til de sidste moduler, inden du er færdig og får certifikat som stresscoach.
Behandling af stress
Når du får det certifikat, får du også lov til at arbejde selvstændigt med holistisk stressbehandling. Og det glæder du dig til. Det bliver spændende at komme i gang. Jo, du vil gerne først arbejde i noget tid hos en erfaren stresscoach, inden du åbner din egen virksomhed med stresscoaching. Det vil give dig erfaring og sikkerhed for, at du ikke kommer til at fejlbehandle en patient. Mennesker med stress er jo på vej mod alvorlig sygdom, og du vil ikke sætte dine patienter i en dårlig situation. De er allerede der, hvor de ofte slet ikke magter deres hverdag.
Lige nu handler det dog om, at du skal have gjort din stresscoach uddannelse færdig. Bagefter finder du helt sikkert et fuldtidsjob som stresscoach. Dem er der nemlig efterspørgsel på.
Hvad er stress?
Stress er en tilstand af fysisk og psykisk ubalance, der opstår, når vores krop og sind udsættes for en overvældende mængde pres eller krav, som vi har svært ved at håndtere. Stress kan være forårsaget af en række faktorer, såsom arbejdspress, personlige problemer, finansielle udfordringer, sundhedsproblemer og meget mere.
Når vi oplever stress, reagerer vores krop ved at frigive stresshormoner, som øger vores hjertefrekvens, blodtryk og åndedrætsfrekvens. Disse fysiologiske reaktioner kan være nyttige i kortvarige situationer, hvor vi skal tage hurtige beslutninger eller udføre en fysisk præstation. Men når stressniveauet forbliver højt i længere tid, kan det føre til negative konsekvenser for vores sundhed og trivsel, såsom søvnproblemer, angst, depression, hjertesygdomme og meget mere.